Sector Alarm godtar gebyr på 467,3 millioner kroner

I en pressemelding i juni 2019 skrev Sector Alarm at de har besluttet å godta Konkurransetilsynets varslede gebyr på 424,8 millioner kroner. Når tilsynet måneden etter fattet vedtak, økte boten til 467,3 millioner kroner.

Ifølge avdelingsdirektør Hanne Dahl Amundsen i Konkurransetilsynet skyldes økningen at tilsynet ved beregning har gått ut ifra resultattallene for 2018 i stedet for 2017.

Gjør innrømmelser

Sector Alarm innrømmer at noe av kontakten med Verisure kan ha blitt forstått på en uheldig måte.

– Etterrettelighet er en av Sector Alarms viktigste verdier. I denne saken har det blitt stilt spørsmål ved om vi har levd opp til våre verdier. Ved å legge saken bak oss på et tidlig tidspunkt, kan vi fokusere kreftene på fullt ut å levere en best mulig tjeneste til våre kunder, sa Kim Grove-Knutsen, administrerende direktør i Sector Alarm.

Sector Alarm skriver i pressemeldingen at de opplever at det alltid har vært hard konkurranse mellom selskapene. De skal ha hatt søkelys på å sikre at salgsmetodene som benyttes ved dørsalg er etterrettelige og har vært i diskusjon med Verisure i forbindelse med uheldige kundeopplevelser.

Les også

Verisure vil anke «rabattert» gebyr på 766 millioner kroner
Sector Alarm og Verisure ilagt milliardbot av Konkurransetilsynet

Kilder: Konkurransetilsynet / E24 / DN
Foto: Sector Alarm

Konkurransetilsynet ilegger Sector Alarm gebyr på 467,3 millioner kroner for ulovlig samarbeid med Verisure